Blog & nieuws

Lees het laatste nieuws in ons blog

Lees elke week het laatste nieuws rondom dak- en bouwmaterialen! We volgen trends & ontwikkelingen op de voet en onze dakexpert Martin Beckers deelt graag zijn mening & geeft advies over allerlei zaken op en rondom het dak.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, acties en trends & ontwikkelingen?

schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

Contact ons

Vragen? Neem gerust contact op met Royal Roofing Materials.

Stel een vraag

Blog: Zekerheid in veiligheid? Werk volgens KOMO

Met een KOMO certificering creëert u veiligheid naar uw opdrachtgever toe: u laat zien dat niet alleen het product voldoet, maar ook dat het past binnen het daksysteem: in ontwerp, bevestiging in combinatie en onderconstructie. Ook geeft u hiermee aan dat er jaarlijks inspectie plaatsvindt en dat er testen hierop worden uitgevoerd.

Kies voor zekerheid met KOMo safety

Blog: Vandaag besteld, morgen op de bouw

Morgen materialen nodig voor het dak? Bij Royal streven we naar een snelle levering, zodat u de spullen heeft wanneer u wilt en waar u wilt. Vaak al binnen 24 uur! In onze economie steeds meer vanzelfsprekend. “Als het moet lossen we per helikopter”, zegt onze logistiek manager Freek Herregraven lachend met een knipoog.

materialen snel geleverd door sterke logistiek


Blog: Vacuümisolatie biedt uitkomst bij ruimtegebrek

Het dak van een nieuw appartementencomplex in Tilburg kent een extreem hoge isolatiewaarde: een Rc van 9,0 m²k/W. Bij de balkondeuren kwam Martin Brekelmans, die namens Holding Ben de Graaff de dakwerkzaamheden uitvoert, niet weg met het dikke isolatiepakket. De oplossing? Vacuümpanelen.

lees meer over dit speciale project


Blog: TPO duurzaamste oplossing voor daken met zonnepanelen

Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen. Vanwege de lange levensduur is het noodzakelijk een dakbedekking aan te brengen die zo lang mogelijk meegaat. TPO bevat geen weekmakers, is blijvend elastisch en bestand tegen veroudering en extreem weersinvloeden. Niet vreemd dus dat TPO steeds vaker wordt toegepast.

tpo de beste dakbedekking onder zonnepanelen?

Blog: Zonnepanelen op het dak? Denk aan de veiligheid!

Een plat dak uitrusten met zonnepanelen? Zeker doen, maar denk in het ontwerp ook na over het veiligheidssysteem, zodat het dak bereikbaar blijft voor onderhoud. Dat gebeurt nu veel te weinig, weet hogere veiligheidskundige Tom Mulder van onze patner Vlutters Tools & Safety.

Lees het hele interview

Brandveilig werken NEN richtlijnen | Royal Roofing Materials

Blog: Brandveilig werken volgens NEN 6050 en NEN-norm

Brandveilig werken conform NEN 6050 is sinds 2009 verplicht. In de NEN 6050 staan alle eisen waaraan moet worden voldaan, wanneer er wordt gewerkt met open vuur op daken. De eisen gelden voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

lees alles over brandveilig werken

 

Blog: SZW controle op nieuwe opbouwmethode rolsteigers

Begin dit jaar is de nieuwe opbouwmethode voor de rolsteiger verplicht geworden. De inspectie SZW controleert hier streng op. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete en het werk kan worden stilgelegd.

Nieuwe opbouwmethode rolsteigers verplicht

Infographic: Veilig en gezond werken in de hoogte

Leuk en aardig allemaal, maar iedereen kent wel situaties waarbij veilig werken op het bordje van de dakdekker of de installateur wordt geschoven, zonder dat er veiligheidsvoorzieningen voorhanden zijn of het geld mag kosten. Bespaart u op veiligheid?

bekijk de infographic over veilig werken

Blog: Het verschil tussen TPO en PVC dakbedekking op een rij gezet

PVC en EPDM domineren al jaren de kunststof dakenbranche, maar TPO wordt steeds vaker toegepast. TPO en PVC lijken erg op elkaar en zijn zeer geschikt voor grote projecten en oppervlakken, vanwege de gunstige prijs kwaliteit verhouding. Maar, wat zijn de verschillen?

tpo en pvc: de verschillen vergeleken

Spouwisolatie Sopratherm Alu | Royal Roofing Materials

Blog: Investeer in de toekomst met duurzame spouwisolatie

Een slecht geïsoleerd pand kan tot wel 25% energie verliezen, met hoge energiekosten en een oncomfortabele leefomgeving als gevolg. Alleen het dak isoleren is niet voldoende. Daarom is het isolatieassortiment uitgebreid met de spouwisolatie.

de voordelen van spouwisolatie sopratherm?

Blog: Groen daken noodzakelijk door klimaatverandering

Klimaatverandering dwingt ons om te verduurzamen en onze CO2-uitstoot te minimaliseren. Een groendak heeft een positief effect op ons ecosysteem, onze gezondheid en de leefbaarheid in steden en dorpen. In dit artikel zetten we vijf (van de vele) voordelen van groendaken voor u op een rijtje!

investeer in groen!

Blog: Dakproblemen: onkunde dakdekker of slechte gewoonte?

Dakexpert Martin Beckers deelt zijn mening en geeft advies over zaken die zich voordoen op en rondom het dak. In dit blog vertelt hij over de problemen door het tekort aan gekwalificeerde dakdekkers. Maar ook ervaren dakdekkers maken fouten door slechte gewoontes die er zijn ingeslopen...

Lees het hele artikel hier

Verschil bitumen 370K14 en 470K14 uitgelegd | Royal Roofing Materials

Blog: Het verschil tussen bitumen 370K14 en 470K14?

In Nederland wordt meer dan 60% van de platte daken voorzien van bitumen dakbedekking. In de volksmond ook wel ‘dakleer’ genoemd. Er zijn talloze systemen, onderlagen en toplagen. Maar, wat betekent nu 470k14? En wat is het verschil tussen bitumen 470k14 en 470k24?

kent u het verschil?

Bouwsector meets onveilig | Royal Roofing Materials

Blog: De bouw meest onveilig: 20 dodelijke ongelukken vorig jaar

De bouw is een van de meest onveilige sectoren in ons land. Door onveilig werken, het niet naleven van regels én slechte communicatie, vielen er 20 doden. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie kunnen opdrachtgevers, bouwers & installateurs grote stappen maken.

werk bewust veilig op hoogtes!

Blog: Een dak renoveren? 7 tips die veel tijd en geld besparen

Het renoveren van een dak is een hele klus. Het lijkt misschien eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Door vooraf een dakinspectie uit te laten voeren, heeft u een beter beeld bij de situatie en weet u waar u rekening mee moet houden. 7 tips die tijd en geld kunnen besparen wanneer een dak  gerenoveerd moet worden!

Ook tijd & geld besparen?

Blog: EPDM krijgt impuls met Royal NovoProof®

Strakke EPDM-banen en een kortere verwerkingstijd zijn de nieuwe norm dankzij Royal NovoProof®. Een EPDM-­product dat de bevestigingstechniek van het materiaal sterk heeft  weten te verbeteren. In de dakdekkerswereld zet EPDM zijn opmars onverminderd voort!

Opmars epdm: direct een waterdicht dak

Op de hoogte blijven?

Ontwikkelingen op het gebied van veilig werken op hoogte, brandveilig detailleren, bevestigingsmethoden en duurzaam bouwen worden op de voet gevolgd!

inschrijven nieuwsbrief

Vragen? Neem gerust contact op met Royal mail ons +31 (0)24 377 32 73