Blog & nieuws

Lees het laatste nieuws in ons blog

Lees elke week het laatste nieuws rondom dak- en bouwmaterialen! We volgen trends & ontwikkelingen op de voet en onze dakexpert Martin Beckers deelt graag zijn mening & geeft advies over allerlei zaken op en rondom het dak.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, acties en trends & ontwikkelingen?

schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

Contact ons

Vragen? Neem gerust contact op met Royal Roofing Materials.

Stel een vraag

Brandveilig werken NEN richtlijnen | Royal Roofing Materials

Brandveilig werken volgens NEN 6050

Brandveilig werken conform NEN 6050 is sinds 2009 verplicht. In de NEN 6050 staan alle eisen waaraan moet worden voldaan, wanneer er wordt gewerkt met open vuur op daken. De eisen gelden voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

lees alles over brandveilig werken

Blog: Zonnepanelen op het dak? Denk aan de veiligheid!

Een plat dak uitrusten met zonnepanelen? Zeker doen, maar denk in het ontwerp ook na over het veiligheidssysteem, zodat het dak bereikbaar blijft voor onderhoud. Dat gebeurt nu veel te weinig, weet hogere veiligheidskundige Tom Mulder van onze patner Vlutters Tools & Safety.

Lees het hele interview

EPDM krijgt impuls met Royal NovoProof®

Royal NovoProof® is een relatief nieuw product dat de kwaliteiten van EPDM-dakbedekking combineert met sterk verbeterde bevestigingstechnieken. Het materiaal gaat zo'n vijftig jaar mee & is 100% recyclebaar.

een strak dak & snelle verwerking de norm

Veilig en gezond werken in de hoogte

Leuk en aardig maar we kennen allemaal de situaties waarbij veilig werken op het bordje van de dakdekker of de installateur wordt geschoven, zonder dat er veiligheidsvoorzieningen voorhanden zijn of dat het geen geld mag kosten.

bekijk de infographic over veilig werken

Het verschil tussen TPO en PVC op een rij gezet

PVC en EPDM domineren al jaren de kunststof dakenbranche, maar TPO wordt steeds vaker toegepast. TPO en PVC lijken erg op elkaar en zijn zeer geschikt voor grote projecten, vanwege de gunstige prijs kwaliteit verhouding.

de voor- en nadelen op een rij gezet

Spouwisolatie Sopratherm Alu | Royal Roofing Materials

Spouwisolatie: een duurzame investering in de toekomst

Een slecht geïsoleerd pand kan tot wel 25% energie verliezen, met hoge energiekosten en een oncomfortabele leefomgeving als gevolg. Alleen het dak isoleren is niet voldoende. Daarom is het isolatieassortiment uitgebreid met de spouwisolatie.

Alle voordelen op een rij!

Groen daken geen luxe, maar noodzaak!

Klimaatverandering dwingt ons om te verduurzamen en onze CO2-uitstoot te minimaliseren. Een groendak heeft een positief effect op ons ecosysteem, onze gezondheid en de leefbaarheid in steden en dorpen. In dit artikel zetten we vijf (van de vele) voordelen van groendaken voor u op een rijtje!

investeer in groen!

Dakproblemen: onkunde of slechte gewoonte?

Dakexpert Martin Beckers deelt zijn mening en geeft advies over zaken die zich voordoen op en rondom het dak. In dit blog vertelt hij over de problemen door het tekort aan gekwalificeerde dakdekkers. Maar ook ervaren dakdekkers maken fouten door slechte gewoontes die er zijn ingeslopen...

Lees het hele artikel hier

Verschil bitumen 370K14 en 470K14 uitgelegd | Royal Roofing Materials

Het verschil tussen bitumen 370K14 en 470K14?

In Nederland wordt meer dan 60% van de platte daken voorzien van bitumen dakbedekking. In de volksmond ook wel ‘dakleer’ genoemd. Er zijn talloze systemen, onderlagen en toplagen. Maar, wat betekent nu 470k14? En wat is het verschil tussen bitumen 470k14 en 470k24?

kent u het verschil?

Bouwsector meets onveilig | Royal Roofing Materials

Bouw de meest onveilige sector in Nederland

De bouw is een van de meest onveilige sectoren in ons land. Door onveilig werken, het niet naleven van regels én slechte communicatie, vielen er afgelopen jaar weer 20 doden. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie kunnen opdrachtgevers, bouwers en installateurs grote stappen maken.

werk bewust veilig!

7 dakrenovatie tips die tijd en geld besparen

Het renoveren van een dak is een hele klus. Het lijkt misschien eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Door vooraf een dakinspectie uit te laten voeren, heeft u een beter beeld bij de situatie en weet u waar u rekening mee moet houden. 7 tips die tijd en geld kunnen besparen wanneer een dak  gerenoveerd moet worden!

Ook tijd & geld besparen?

Op de hoogte blijven?

Ontwikkelingen op het gebied van veilig werken op hoogte, brandveilig detailleren, bevestigingsmethoden en duurzaam bouwen worden op de voet gevolgd!

inschrijven nieuwsbrief

Vragen? Neem gerust contact op met Royal mail ons +31 (0)24 377 32 73