Royal shingles in Amsterdam

Het typische Amsterdamse stadsbeeld wordt mede bepaald door de daken van de monumentale panden in de binnenstad. Daarom viel bij de dakrenovatie van een appartementencomplex op de Gerard Brandstraat de keuze op Royal shingles.

Luxe uitstraling
Omdat het gebouw aan de Gerard Brandstraat op de Monumentenlijst staat, mocht het aangezicht niet veranderen. De dakbedekking moest naadloos opgaan in de omgeving. Daarom is bewust gekozen voor de Roof Color Allegro shingles met hun kenmerkende zeshoekige vorm, temeer daar het aangrenzende pand ook zeshoekige shingles heeft. Mede dankzij de duotoon kleurstelling in grijs/antraciet passen deze shingles met hun luxe en hoogwaardige uitstraling perfect in het straatbeeld.

 

“De Allegro shingles met hun zeshoekige vorm
passen perfect in het straatbeeld.”

 

Snel en efficiënt werken
Bijkomend voordeel van dit type Royal shingles is dat ze zijn voorzien van een 3-tabs strook, dus als het ware met drie stuks aan elkaar vast zitten, waardoor je telkens drie shingles tegelijk op het dak kunt leggen. Dat werkt sneller en efficiënter. Echte leien moet je één voor één inhaken, wat veel bewerkelijker is.