Bitumen dakbanen

Royal bitumen dakbanen

Wanneer het branden van de bitumen dakbedekking inclusief de detailleringen soepel verloopt doordat het bitumen mooi vloeit en er een goede hechting ontstaat, dan kan je als dakdekker snel een goed project afleveren. Royal bitumen dakbanen bieden de kwaliteit waar je als vakman mee wil werken.

Uiteraard stelt de gebouweigenaar of opdrachtgever hoge eisen aan de dakbedekking, namelijk een ijzersterk waterdicht dak voor een lange tijd. Een dak met Royalgum APP of Royalflex SBS kan wel meer dan 25 jaar mee gaan.

Ook het renoveren van een bitumen dak is met de Fusion rol een klus die zo geklaard is. Bovendien is er een keuze in diverse kleuren en type afwerkingen van de toplaag. Zo lever je een staaltje vakwerk af dat er ook nog eens fraai uitziet. 

Royal heeft een uitgebreid aanbod bitumen top- en onderlagen in het assortiment. De APP-gemodificeerde en SBS-gemodificeerde dakbanen zijn eenvoudig en snel te verwerken met de brandmethode of kleefmethode. De bitumineuze dakbanen zijn geschikt voor vrijwel elk type dak en zijn toepasbaar in de hoogste begaanbaarheidsklassen, zoals parkeerdaken.

Samen gaan we voor goud!

 

Royal bitumineuze dakbanen:

 • Goede kwaliteit dakbedekking
 • Lange levensduurverwachting van meer dan 25 jaar
 • 100% recyclebaar
 • Groot assortiment APP en SBS dakbanen
 • Diverse kleuren en type afwerkingen
 • Toepasbaar op gebruikersdaken
 • Geschikt voor de renovatiemarkt
 • Veel oplossing door tal van systeemmogelijkheden
 • Contact

  Vragen? Neem gerust contact op met Royal Roofing Materials B.V..

  Stel een vraag

  Royalgum

  Royalgum APP dakbanen zijn verkrijgbaar met een bezanding of granulaat en in diverse unieke kleuren leislag met een zeer vaste en gladde dekking. Royalgum dakbanen zijn geschikt voor elk type dak en dakbedekkingssysteem.
  Uitgebreide informatie is te lezen in de Royalgum brochure.

   

  Royalgum brochure

  Royalflex

  Royalflex SBS dakbanen bieden een ijzersterke kwaliteit onder alle omstandigheden. Deze hoogwaardige elastomere gemodificeerde dakbedekking is als waterdichte toplaag onverwoestbaar en daarom een waardevolle en duurzame investering.
  Meer informatie leest u in de Royalflex brochure.

  Royalflex brochure

  Zelfklevende rand- en gevelbanen; Royalstick ZK

  Op daken waar gewerkt wordt met de brander zijn het juist de details die kwetsbaar zijn voor open vuur. Met de zelfklevende dakbanen uit het Royalstick ZK assortiment behoort het gebruik van open vuur bij deze rand- en geveldetails tot het verleden. In combinatie met Royal bitumineuze dakbanen kan het volledige dak in een vertrouwd tweelaags bitumineus systeem uitgevoerd worden. Lees hier uitgebreide informatie.

  Royalstick ZK brochure

  Royal shingles

  Een dak met Royal shingles geeft een gebouw of woning een heel eigen karakter. U heeft met Royal shingles keuze uit diverse vormen en kleuren.

  Shingles zijn een prachtig alternatief voor dakpannen of leien. Om shingles te verwerken op het dak, dient de hellingshoek minimaal 15° te zijn. Royal shingles zijn licht van gewicht, waardoor een lichte dakconstructie al voldoende is om de shingles te dragen. Tegenover een staaldak werken shingles goed als geluidsisolatie zodat hevige regen en hagel als minder storend worden ervaren.

  Royal shingles

  Dampremmende lagen

  Een zelfklevende dampremmende onderlaag voor het vlakke dak die voorzien is van een aluminiumfolie is de Royalvap Alu ZK. Deze mandragende folie is zeer geschikt als damp- en luchtdichte onderlaag bij geïsoleerde vlakke daken met een bitumen, kunststof of metalen dakbedekking. Download de brochure van Royalvap Alu ZK.

  De Royalvap FF is speciaal ontwikkeld en expliciet bestemd als bitumineuze damremmende laag op een betonnen ondergrond en is geschikt om toe te passen in veel voorkomende dakbedekkingssystemen.

  Onderlagen

  Royal heeft een uitgebreid assortiment onderlagen dat bestaat uit:

  Royal SF APP; een gemodificeerd gebitumineerde polyestermat aan de bovenzijde voorzien van fijn mineraal, onderzijde afgewerkt met folie.

  De Royalglass; een gebitumineerde glasvlies.

  Royalpol; een gebitumineerde polyestermat.

  Onderlagen APP en SBS

  Royalbase APP/SBS; gebitumineerde SBS- en APP gemodificeerd gebitumineerde polyestermat onderlagen. 

  Royal DG; een gemodificeerd gebitumineerde dubbele glaswapening eveneens voor ongecacheerd EPS.

  Royal FS APP/SBS; een gemodificeerd gebitumineerde polyestermat aan de bovenzijde afgewerkt met folie en onderzijde voorzien van fijn mineraal.

   

   

  Opleiding verwerking bitumen

  Deze tweedaagse mix van theorie en praktijk is er op gericht om de beginnende bitumenverwerker kennis te laten maken met de producten, systemen en detailleringen van bitumineuze dakbanen.

  Ga naar cursusdata en meer informatie.

  Brandveilig werken

  In het kader van brandveiligheid van bouwwerken is de norm NEN6050 'brandveilig ontwerpen en detailleren van daken met gesloten dakbedekkingssystemen' opgesteld. Het doel is duidelijk: het voorkomen van brand. De norm NEN 6050 geeft voorwaarden aan om de kans op het ontstaan van brand tijdens het aanbrengen van detailleringen op het dak zoveel mogelijk te beperken. Royal Roofing Materials B.V. heeft voor een u compleet handboek gemaakt.

  Lees het handboek brandveilig werken.

  Vragen? Neem gerust contact op met Royal mail ons +31 (0)24 377 32 73