Opleidingen van Royal

Royal Roofing Materials biedt verschillende opleidingen aan. De praktijkopleidingen worden gegeven in de opleidingcentra van Royal Roofing Materials in Utrecht en Wijchen.
Bij alle cursussen wordt de lunch en het materiaal door Royal Roofing Materials verzorgt.
Als u een keuze heeft gemaakt, klikt u op de aanmeldbutton onder de desbetreffende opleiding en vult u het inschrijfformulier in. Wij zullen u hierna verder informeren over de mogelijke datums en kosten van de opleiding.

Verwerking Royal bitumen

Deze tweedaagse mix van theorie en praktijk is er op gericht om de beginnende bitumenverwerker kennis te laten maken met de producten, systemen en detailleringen van bitumineuze dakbanen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan brandveilig detailleren en komen er diverse isolatiematerialen en onderconstructies aan bod. De opleiding wordt in Utrecht gegeven.

meer info & Aanmelden

Verwerking van Royal Novoproof®

De nieuwe Royal Novoproof® EPDM dakbanen heeft een hele andere verwerkingstechniek dan EPDM membranen. In de praktijkruimte leert u de baanvormige dakbedekking te verwerken middels de Thermofast (TF) lastechniek. Verder leert u met de hetelucht-lasmethode het inwerken van detailleringen en het maken van een dakmodel. De cursus vindt plaats in Wijchen.

Meer info & inschrijven

Verwerking van Royal PVC

We gaan in op de eigenschappen van Royal PVC dakbedekking en de mogelijkheden hiervan in de praktijk. Het grootste deel van de dag bestaat uit het leren verwerken van de PVC dakbanen, waaronder het lassen van lengtes en inwerken van details. De cursus wordt in Wijchen gegeven.

meer info & Aanmelden

Verwerking van Royal EPDM

EPDM vergt een andere verwerkingstechniek dan baanvormige dakbedekking. In de praktijkruimte leert u vertrouwen te krijgen in de verbindingstechniek lijmen/sealen, het inwerken van detailleringen en het maken van een dakmodel met een EPDM membraan. De cursus vindt plaats in Wijchen.

meer info & Aanmelden

Werken met zink

Royal Roofing Materials biedt samen met zinkfabrikant RHEINZINK diverse cursussen aan in het RHEINZINK Experience Centre in Haarlem.

Denk hierbij aan zinkverwerking algemeen, zijwangbekleding en felstechniek.

info & aanmelden

Veilig werken op hoogte (algemene opleiding)

De algemene opleiding bedoeld voor gebouweigenaren, technische diensten, bedrijfsleiders en adviseurs omvat in een dagdeel alle regelgeving, verantwoordelijkheden en mogelijkheden van beveiligen voor werken op hoogte, met aandacht voor het Royal veiligheidsassortiment.

meer informatie

Veilig werken op hoogte (kaderopleiding)

De eendaagse kaderopleiding gaat in op de verantwoordelijkheden, regelgeving, mogelijkheden en zet de volgende stap naar het ontwerpen van een valbeveiligingsysteem op basis van een Dak RI&E. Er wordt gebruikgemaakt van de producten en diensten binnen het assortiment van Royal Roofing Materials.

Datum aanvragen

Veilig werken op hoogte (monteursopleiding)

De tweedaagse monteursopleiding gaat in op regelgeving, ontwerp van valbeveiligingsystemen, het gebruik van PBM’s en het monteren van de diverse Royal veiligheidsartikelen aan de verschillende onderconstructies. U wordt getraind op het keuren van diverse Royal veiligheidsartikelen en beoordelen van bestaande dakveiligheidsystemen. De opleiding wordt afgesloten met een examen en een certificaat. De tweedaagse cursus wordt in Utrecht gegeven.

Meer info & Aanmelden

Verwerking van Apax

Dit kunststof bitumenmengsel is de eerste stap om van open vuur naar hetelucht lassen te gaan. In deze opleiding van één dag leert u hoe het lassen met hete lucht bij het inwerken van detailleringen geen belemmeringen hoeft te kennen. De cursus wordt in Wijchen gegeven

informatie & Aanmelden

Verwerking van Resitrix en Resistit EPDM materialen

De specifieke eigenschappen van Resitrix en Resistit EPDM-materialen vergt een andere aanpak. In deze opleiding gaan we in op het bekleden van daken en goten en het aanbrengen van dakdetails zonder open vuur.

Meer info & Aanmelden

Verwerking Extrubit ECB

Door zijn specifieke eigenschappen wordt ingegaan op de zeer ruime mogelijkheden van ECB dakbedekking, die baanvormig wordt verwerkt. Met name het inwerken van detailleringen, dat door de diversiteit aan mogelijkheden een specifieke aanpak vraagt, wordt uitvoerig behandeld.

info & Aanmelden

Maatwerkopleidingen

Voor diverse marktpartijen verzorgt Royal Roofing Materials een maatwerkopleiding om hun medewerkers bekend te maken met de beginselen van de dakbedekkingsproducten en daksystemen.

Cursus op aanvraag.

Aanvragen