APP bitumen en SBS bitumen dakbedekking

APP en SBS bitumineuze dakbedekking

Bitumen dakbedekking (dakleer in de volksmond) is al jaren één van de meest toegepaste waterdichting op platte daken. Een bitumineus dak gaat tientallen jaren mee, is bestendig tegen zonlicht, extreme neerslag en blijft uitstekend beloopbaar. Dit wist u al, maar kent u het verschil tussen APP-bitumen en SBS-bitumen?

Er zijn verschillende types bitumen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Zo is APP-bitumen goed bestendig tegen zonlicht en is SBS-bitumen juist weer heel elastisch. Wanneer u de verschillen kent, is de keuze niet zo moeilijk meer en weet u precies waarin u investeert.

SBS BITUMEN: ELASTICITEIT

De afkorting SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Deze bitumen is samengesteld uit elastomeer, een synthetisch rubber met een grote elasticiteit. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de dakbanen soepel blijven en de onderliggende constructie, zoals isolatie, niet in de weg zitten. Door de goede hechting van SBS dakmembranen, is de kans op lekkage nihil. Voor optimale sterkte wordt er bij SBS-bitumen minder kunststof toegevoegd dan bij APP-bitumen. Hierdoor is een bitumineus dak van SBS minder UV-bestendig. Kiest u ervoor om SBS-bitumen dakbedekking te plaatsen, verwerk deze dan bij iets koudere temperaturen en dek deze af met leislag of ballastgrind. Dit voorkomt dat zonnestralen doordringen op het bitumen. De Royalflex 370K14 en 370K24 bevatten brandvertragende stoffen, een composiet bewapening en worden gebruikt voor een éénlaagse of meerlaagse dakafdichting. De SBS-dakrollen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Kiest u voor Royalflex dan kunt u rekenen op dakbedekking met een bijzonder lange levensduur.

De APP-gemodificeerde en SBS-gemodificeerde dakbanen van Royal zijn eenvoudig en snel te verwerken met de brandmethode of kleefmethode.

APP-BITUMEN: UV-BESTENDIG

De afkorting APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Dakbanen van gemaakt van APP-bitumen bestaan uit een combinatie van bitumen en een plastische kunststof. De dakbedekking neemt de eigenschappen van de kunststof over, waardoor de bitumen soepel blijft en goed bestand is tegen extreme omgevingstemperaturen. De APP in de bitumen zorgt ervoor dat het verwerkingspunt wordt verhoogd van 50 graden naar 140 à 150 graden. Het verwerkingspunt is de temperatuur waarbij een vaste stof vloeibaar wordt (smelt). Deze reactie maakt het membraan UV-bestendig en zorgt voor een langere levensduurverwachting. De Royalgum 470K14 en 470K24 bevatten brandvertragende stoffen, een composiet bewapening en worden toegepast in meerlaagse dakafdichting. De APP-dakrollen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (waaronder wit) en afwerkingen. Kiest u voor Royalgum dan kunt u rekenen op dakbedekking met een bijzonder lange levensduur.LAAT U ADVISEREN DOOR EEN EXPERT

Bent u er nog niet uit welk type bitumen de beste oplossing is voor uw specifieke situatie? Royal biedt beide soorten aan en adviseert u graag bij uw keuze. Wilt u een opfriscursus of dakdekkersopleiding volgen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Bekijk hier ons aanbod.

 Neem contact op

Vragen? Neem gerust contact op met Royal Roofing Materials.

Stel een vraag

 

Advies nodig? Wij helpen u graag bij een van onze vestigingen.

Of laat uw gegevens hier achter

Bekijk het aanbod Royal APP- bitumen dakbedekking

Royalgum APP dakbanen zijn verkrijgbaar met een bezanding of granulaat en in diverse unieke kleuren leislag met een zeer vaste en gladde dekking. Royalgum dakbanen zijn geschikt voor elk type dak en dakbedekkingssysteem. Meer info leest u in de brochure.

Lees meer over APP dakbedekking

Bekijk het aanbod Royal SBS-bitumen dakbedekking

Royalflex SBS dakbedekking is van ijzersterke kwaliteit. Deze hoogwaardige elastomere gemodificeerde dakbedekking is als waterdichte toplaag onverwoestbaar en daarom een waardevolle en duurzame investering. Meer informatie leest u in de brochure.

Lees meer over SBS dakbedekking