De bouw is een van de meest onveilige sectoren in ons land. Jaarlijks gebeuren hier de meeste ongelukken met dodelijke afloop. Door onveilig werken, het niet naleven van regels én slechte communicatie, vielen er afgelopen jaar weer 20 doden. Tijd voor actie!

Jaarlijkse veiligheidscampagne

Dit jaar wordt voor de 4e keer de campagne 'Bewust Veilig' uitgerold. Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn.

Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken.” Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI.

Veilig werken doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!

Als je je niet aan de regels houdt, heb je niets op een bouwplaats te zoeken, aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. We willen dat iedereen aan het eind van de dag weer veilig thuiskomt.

Tijdens de eerste Bewust Veilig op 17 maart 2017 werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

Doet u ook mee aankomend jaar? Kijk dan voor meer informatie op: www.bewustveilig.com.

Advies nodig over veilig werken?

Vlutters Tools & Safety heeft alle kennis en materialen in huis om een veilige werkomgeving te realiseren. 

Ga naar de Vlutters website

Deel dit bericht: