Spouwmuurisolatie bij nieuwbouw en renovatie

Eisen voor isoleren steeds strenger

De energienormen voor nieuwbouwwoningen worden steeds strenger. Goed isoleren is dan ook een absolute must geworden. Dat geldt voor de ramen, deuren en het dak, maar ook zeker voor de muren. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor het isoleren van de muren voor u op een rij!

ISOLATIE VAN DE SPOUWMUUR

De muren van een woning kunnen op verschillende manieren geïsoleerd worden. Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en relatief goedkope oplossing om muren te isoleren. Niet voor niets is dit een van de meest populaire isolatiemethoden in Nederland, ook in nieuwbouw!

DE VOORDELEN VAN SPOUWMUURISOLATIE

  • Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel te plaatsen.
  • Isolatie via de spouwmuur voorkomt vocht- en schimmelproblemen.
  • Spouwmuurisolatie dempt geluiden van buiten en werkt geluidisolerend
  • Sommige gemeenten geven subsidie voor spouwmuurisolatie.

SPOUWMUURISOLATIE OPLOSSINGEN

XPS: harde isolatieplaten bestaande uit geëxtrudeerd polystyreen. Deze platen bieden een uitstekende thermische weerstand en zijn vocht- en rotbestendig. Met deze oplossing biedt u uw klant  optimaal wooncomfort.

Sopratherm Alu: harde isolatieplaten bestaande uit polyurethaan. Beide zijden zijn voorzien van een meerlaagse aluminium afwerking. Door het tand- en groefsysteem langs alle vier de zijden, zijn deze isolatieplaten snel te plaatsen. De markeringen maken het eenvoudig om de plaat op maat te snijden.

VOORDELEN VAN XPS ISOLATIE

XPS isolatieplaten zijn erg veelzijdig toepasbaar. Het materiaal kan niet alleen worden gebruikt als (spouw)muurisolatie, maar ook om het dak, de kelder of de vloer te isoleren. De veelzijdigheid van XPS maakt dit isolatiemateriaal erg populair. • Veelzijdige toepassing mogelijk • Goede vochtbestendigheid

VOORDELEN VAN SOPRATHERM ALU

  • Geschikt als vloer-, muur- en spouwisolatie
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten
  • Snelle en eenvoudige verwerking
  • Goede isolatiewaardes
  • Handzame platen en makkelijk op maat te snijden

Meer weten?

Wilt u meer informatie over isolatie van de gevel, muur of spouwmuur? Laat u dan adviseren door een van onze experts. Kom langs op de dichtstbijzijnde vestiging of laat uw gegevens achter via het formulier bovenaan de pagina.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Uit voorraad leverbaar en zéér aantrekkelijk geprijsd! Vraag vrijblijvend een offerte aan. ---------------------------------------------
 

Spouwisolatie Sopratherm Alu

Een slecht geïsoleerd pand kan tot wel 25% energie verliezen, met hoge energiekosten en een oncomfortabele leefomgeving als gevolg. Alleen het dak isoleren is niet voldoende. Daarom is het assortiment uitgebreid met spouwisolatie Sopratherm ALU.

DOWNLOAD SOPRATHERM ALU LEAFLET

Isolatie Soprather Alu

De platen hebben een goede isolatiewaarde (lambda-waarde 0,0215 W/mK); met een plaat van 100 mm dik wordt er in de gevel een Rd-waarde van 4,65 m²K/W behaald. Dit valt ruim binnen de norm van Rc 4,5 m²K/W die de overheid heeft bepaald.

bekijk de sporatherm alu pagina