Gerard Peters (49) is vestigingsleider bij Royal dak & bouw Zwolle en werkt sinds 2013 bij Royal Roofing Materials. Aan de balie op de vestiging tegenover hem staat Marcel Groeneveld (44). Marcel is eigenaar van installatiebedrijf Groeneveld en komt al bij Royal sinds 2007. Inmiddels zit hij 25 jaar in het vak en heeft hij 4 mensen in dienst. Zijn ambitie in 5 jaar? Helicopteren!

Marcel: "Ik zit al vijfentwintig jaar in het vak en heb sinds zeven jaar een eigen bedrijf. Toen ik net begon had ik een papiertje naast m’n bed waarop ik aantekeningen maakte: wat ik moest bestellen, wie ik moest bellen en hoe ik moeilijke klussen moest aanpakken. Tijdens de crisis maakte ik me zorgen om de continuïteit van het bedrijf, tegenwoordig lig ik wel eens wakker en vraag me af hoe ik alle klussen op tijd af krijg. Ik kom namelijk om in het werk. Of ik een goede klant ben van Royal?

Gerard: "De vraag is wat je verstaat onder een goede klant? Voor mij is dat iemand die meer dan de helft of driekwart van zijn dakmateriaal bij ons besteld, ongeacht de hoeveelheid. Of dat nou 500m² of 5000m² is. Groeneveld besteld al z’n dakmateriaal bij ons. Dus Marcel is, naast een aardige vent ook een goede klant."

Gerard Peters - vestigingsleider Royal dak & bouw Zwolle

Wat ik het leukste vindt aan mijn vak? Klanten helpen bij ingewikkelde klussen. Gerard, vestigingsleider Royal dak & bouw Zwolle

Marcel: "We hebben net twee mooie klussen afgerond. De eerste was een oude monumentale machinefabriek in Steenwijk waar een nieuw dak (600m²) op is gekomen. Aan ons was de taak om het te verduurzamen. De dakopbouw heeft een dampwerende laag, isolatie en zonnepanelen gekregen. Het pand zelf een nieuwe elektrische installatie, luchtbehandelingskast, airconditioning en vier warmtepompen in cascade. Het tweede bijzondere project was de uitbreiding van een oude villa in Wapenveld met koperen goten, zijwangen en dakkappellen. Materiaal dat niet veel meer wordt gebruikt, maar de verwerking verschilt niet zoveel met zink, dat nog veel wordt toegepast. In beide klussen denkt Royal actief mee."

Gerard: "De koperklus van Marcel is ook voor ons een uitdaging. Het vraagt om maatwerk waarvoor we beugels en andere producten op maat hebben laten maken. Ook de Steenwijk klus was bijzonder. De monumentale status van het pand vroeg om speciale veiligheidsmaatregelen op het dak."

Marcel Groeneveld - eigenaar installatiebedrijf Groeneveld

Over 5 jaar wil ik helicopteren, zodat ik de weekenden vrij ben en ’s nachts rustig slapen, haha. Marcel, eigenaar installatiebedrijf Groeneveld

Marcel: "Over een jaar of vijf hoop ik dat m’n bedrijf nog dezelfde omvang heeft, misschien een of twee mannetjes erbij. Ik wil de ouderwetse loodgieter blijven maar wel breed georiënteerd. Af en toe nog meewerken en meer ‘helicopteren’, zeg maar delegeren. Over vijf jaar hoop ik de weekenden vrij te zijn, doordeweekse avonden ongestoord door kan brengen en vooral ’s nachts rustig kan slapen, haha."

Gerard: "Haha, wie zou dat niet willen? Maar, het is je gegund."

Raymond Habers - accountmanager Royal dak & bouw ZwolleWe gaan steeds meer richting ontzorgen van onze klanten en gaan net even een stap verder. Raymond, accountmanager Royal dak & bouw Zwolle

Over Royal dak & bouw Zwolle

In 1982 werd Royal dak & bouw Zwolle opgericht onder de naam Kelders Dakmaterialen. De kracht van deze vestiging zit hem in het nauwe contact dat zij hebben met hun klanten. Het team telt 4 personen, elk multifunctioneel inzetbaar en al jaren werkzaam op de vestiging. De jaren aan kennis en (praktijk)ervaring resulteren in een brede kennis en extra service richting hun klanten. Of het gaat nu om bestekteksten of bouwtekeningen, team Zwolle zet deze zonder probleem om naar offertes. Zo helpen zij klanten verder. Elke vrijdag is Gehaktballendag. Samen met klanten wordt dan op een gezellige en ontspannen manier de week af gesloten en natuurlijk het weekend gevierd!Share this post: