Verzekerde veiligheid dak en bouw

Bouw meest onveilige sector van Nederland

Ruim 1 op 4 ongelukken eindigt dodelijk

De bouw is een van de meest onveilige sectoren in ons land. Jaarlijks gebeuren hier de meeste ongelukken met dodelijke afloop. Door onveilig werken, het niet naleven van regels én slechte communicatie, vielen er afgelopen jaar weer 20 doden. Tijd voor actie!

Dit jaar wordt voor de 2e keer de campagne 'Bewust Veilig' uitgerold. Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn.

 “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken.” Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI.
Veilig werken doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!
“Als je je niet aan de regels houdt, heb je niets op een bouwplaats te zoeken, aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. We willen dat iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomt.”

Tijdens de eerste Bewust Veilig op 17 maart 2017 werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

Doet u ook mee? Kijk voor meer informatie op: www.bewustveilig.com.

Neem contact op

Vragen? Neem gerust contact op met Royal Roofing Materials.

Stel een vraag

 Volg ons online

Volg ons online

Vanaf nu zijn wij online te volgen via Facebook en Linkedin! We delen trends & ontwikkelingen en het laatste nieuws. Niets missen? Volg ons op Facebook of Linkedin.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Linkedin

KOMO® Safety keurmerk voor veilig werken op daken

Als veiligheid voorop staat moeten alle werkzaamheden inclusief het dakwerk veilig en goed worden uitgevoerd. Per 31 oktober 2017 is er een nieuw keurmerk: het KOMO® Safety keurmerk.

meer over dit veiligheidskeurmerk?

Veilig werken met valbeveiliging Soprasafe

Of je nu op een plat dak met bitumineuze of kunststof dakmaterialen werkt of het een klein of groot dak betreft: veilig werken staat altijd voorop. Werk veilig met valbeveiliging Soprasafe van SOPREMA.

ook veilig werken met valbeveiliging?