Witte TPO dakbedekking stijgt in populariteit

TPO de duurzaamste oplossing op daken

Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen. Vanwege de lange levensduur is het noodzakelijk een dakbedekking aan te brengen die zo lang mogelijk meegaat. TPO bevat geen weekmakers, is blijvend elastisch en bestand tegen veroudering en extreem weersinvloeden. Niet vreemd dus dat TPO steeds vaker wordt toegepast.

 

Zonnepanelen + witte dakbedekking = subsidie?

Met name de witte variant is ideaal in combinatie met zonnepanelen. Door de reflecterende eigenschap wordt het minder warm op het dak en worden zonnestralen weerkaatst. Dit komt de opbrengst van de panelen ten goede en dus ook de opbrengst ervan. In veel gemeenten wordt er steeds vaker subsidie gegeven op dit soort milieuvriendelijke en duurzame dakoplossingen.

TPO heeft een langere levensduur dan PVC en passen we zelden toe als dakbedekking onder zonnepanelen. TPO bevat geen weekmakers en blijft soepel. Dit voorkomt schade door de metalen frames van de zonnepanelen.”

Ramon Marinus, UDO dakbedekkingen

TPO de dakbedekking voor grote projecten

Bouwbedrijf Heesters uit Raamsdonkveer ging dan ook voor de keuze voor TPO, op advies van Ramon. Ramon tekende het afschotplan voor de 4.725m2 grote fabriekshal van notenfabrikant BredaBest, de windbelasting en bouwfysica werd door Royal verzorgd. Op het staaldak werd PE-folie aangebracht, met isolatie van Rockwool en reflecterende witte Flagon TPO als dakbedekking. De hoge borstwering op de top van het dak is opgebouwd met stalen kommetjes en geïsoleerd met steenwol en PIR-platen met een mineraal cachering. De TPO dakbedekking kon hier direct opgeplakt worden.

Ondanks onze ruime ervaring, werken we niet constant met TPO. Elk materiaal kent zijn eigen verwerkingsrichtlijnen en de lijken minimaal, maar het meet nauw. Om de handigheid er weer in te krijgen volgden we een ‘opfriscursus’ bij Royal.”

Uitvoerder Chris Hofer, UDO dakbedekkingen

Vakmanschap & expertise

Met het opstarten bezocht Royal het project ook even om de föhn in te stellen en een proefstukje te maken. Een goed dak maak je niet alleen met de beste materialen. Het vergt ook vakmanschap en expertise. Samen kom je verder en ga je voor goud.

Meer weten of een cursus volgen?

Wilt u meer weten over Flagon TPO, dit project of heeft u advies nodig bij uw project? Ook voor een opfriscursus of het leren werken met nieuwe materialen ondersteunen onze experts u graag. Kom langs op een van onze 15 Royal servicepunten of bekijk hier al onze dakdekkeropleidingen en meldt u direct aan.

Advies nodig bij uw project?

 

Onze experts helpen u hier graag bij!

Laat uw gegevens hier achter

Volg ons online!

Vanaf nu zijn wij online te volgen via Facebook en Linkedin! We delen trends & ontwikkelingen en het laatste nieuws. Niets missen? Volg ons op Facebook of Linkedin.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Linkedin

Blog: Zonnepanelen op het dak? Denk aan de veiligheid!

Een plat dak uitrusten met zonnepanelen? Zeker doen, maar denk in het ontwerp ook na over het veiligheidssysteem, zodat het dak bereikbaar blijft voor onderhoud. Dat gebeurt nu veel te weinig, weet hogere veiligheidskundige Tom Mulder van onze patner Vlutters Tools & Safety.

Lees het hele interview

Blog: Het verschil tussen TPO en PVC dakbedekking op een rij gezet

PVC en EPDM domineren al jaren de kunststof dakenbranche, maar TPO wordt steeds vaker toegepast. TPO en PVC lijken erg op elkaar en zijn zeer geschikt voor grote projecten en oppervlakken, vanwege de gunstige prijs kwaliteit verhouding. Maar, wat zijn de verschillen?

tpo of PVC: de verschillen