De recordhoogte aan ongelukken binnen onze branche, maakt het belang van veilig werken elke dag urgenter. Met het KOMO-safety keurmerk slaan leveranciers de handen ineen om veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Bewustwording, preventie en richtlijnen zijn onvermijdelijk om valgevaar te voorkomen.

KOMO-certificaat geeft veiligheid

Met een KOMO certificering creëert u veiligheid naar uw opdrachtgever toe: u laat zien dat niet alleen het product voldoet, maar ook dat het past binnen het daksysteem: in ontwerp, bevestiging in combinatie en onderconstructie. Ook geeft u hiermee aan dat er jaarlijks inspectie plaatsvindt, waarbij er echt wordt gekeken of de veiligheidsvoorzieningen nog passen bij de situatie op dat moment, en dat er testen hierop worden uitgevoerd.

Grote opdrachtgevers willen alleen maar valbeveiliging volgens KOMO. Bedrijven die het niet hebben, vallen buiten de boot. Een dakdekker die KOMO gecertificeerd is, heeft onderscheidend vermogen.

Commercieel voordeel door keurmerk

De zekerheid van een KOMO-safety certificering geeft u voordeel als dakdekker en als opdrachtgever. Samen geef  je invulling aan je  zorgplicht. Als dakdekker geeft het u commerciële meerwaarde en kunt u zich onderscheiden van concullega’s die dit niet doen.

Met een KOMO-safety certificering creëer je zekerheid naar je opdrachtgever toe en voorkom je valgevaar. Hiermee geef je samen invulling aan je zorgplicht.

Certificering op drie onderdelen

Vlutters Tools & Safety, partner van Royal, is gecertificeerd op alle drie de onderdelen op het gebied van veiligheid: ontwerpen, aanbrengen en inspecteren/onderhouden van voorzieningen om valgevaar te minimaliseren. Na twee jaar voorbereiding is eind 2017 het Safety-keurmerk geïntroduceerd. Sindsdien kunnen bedrijven zich laten certificeren op alle drie de gebieden.

Vlutters Tools & Safety is het enige bedrijf in Nederland dat is gecertificeerd op alle drie de onderdelen op het gebied van veiligheid en valgevaar voorkomen.

Cursus veiligheidsspecialist volgen?

Ook uw certificaten behalen of u laten informeren over de laatste producten en ontwikkelingen rondom valbeveiliging? Royal verzorgt in samenwerking met Vlutters Tools & Safety diverse opleidingen op het gebied van valpreventie en valgevaar. Laat u informeren op een van onze 15 vestigingen en meld u direct aan.

Bekijk veiligheidscurssusen

Deel dit bericht: