Dakdoorvoer en afvoer

Op zoek naar de juiste dakdoorvoer of dakafvoer? Bekijk ons ruime assortiment online en bestel direct uw HWA, door- en afvoeren en zij- en onderuitlopen van PVC, lood, EPDM aluminium of zink!

Doorvoeren

Een dakdoorvoer is een pijp die die zorgt voor ventilatie, rookafvoer en ontluchting. Het gebruik van juist materiaal en een goede plaatsing van de doorvoer is essentieel om lekkages te voorkomen. Voor het plaatsen van een doorvoer moet er een gat worden gemaakt in het dak. Gebeurt dit op een verkeerde manier of wordt er gewerkt met materiaal dat niet waterdicht is, dan ontstaat er een grote kans op lekkage. Dit leidt tot schade aan de dakconstructie en het gebouw of de woning. Ook voor hellende daken bestaan er speciale dakdoorvoeren die dit probleem voorkomen, mits goed geplaatst.

Afvoeren

Met een hemelwaterafvoer (HWA) wordt water die ontstaan door hagel, regen en sneeuw afgevoerd van het dak- en de dakgoot naar de riolering. Veelal wordt hiervoor een regenpijp van PVC gebruikt, maar dit kan ook door een zij- of onderuitloop worden afgevoerd. Een zijuitloop voert het water horizontaal af door de dakrand of langs de muur. Een onderuitloop voert het HWA af door de vloer van het dak. Met een bolrooster wordt er vorkomen dat er bladeren in de afvoer terecht komen en deze verstopt. Door HWA goed af te voeren wordt het risico op waterschade en wateroverlast beperkt.

 

 

HWA: Hemelwater afvoeren of doorvoeren? Bestel uw materialen online | Royal Roofing Materials

HWA

Een hemelwaterafvoerbuis (HWA-buis) zorgt voor het verticaal transporteren van het hemelwater van het dak naar het riool of oppervlaktewater.

 

 

Dakgoten, uitlopen of bakgoten nodig? Bestel uw dakmaterialen online | Royal Roofing Materials

Dakgoten

We hebben verschillende soorten en materialen dakgoten in ons assortiment. Bekijk en bestel uw kunststof, aluminium of zinken dakgoten online.

 

 

Stads-, combi- of zijuitloop nodig voor uw dakafwerking? | Royal Roofing Materials

Uitlopen

Op zoek naar een zij- onder- of combiuitloop voor het afvoeren van hemelwater? We hebben verschillende soorten en materialen in ons assortiment.

 

 

Alle soorten kappen voor doorvoer op platte en hellende daken | Royal Roofing Materials

Kappen

Vind hier alle soorten en maten kappen om de dakdoorvoer te regelen. We hebben bovenkappen, regenkappen, kappenkappen, ventilatie en alle bevestiging en toebehoren op voorraad.

 

 

Luchtventilatiesystemen voor platte en hellende daken | Royal Roofing Materials

Ventilatie

Regel snel en eenvoudig de dakdoorvoer met een passende ventilatie voor de afvoer van lucht en vocht. We hebben verschillende oplossingen in ons assortiment voor elk dak

 

 

Bladvangers en boldraad roosters platte en hellende daken | Royal Roofing Materials

Roosters

Voorkom verstopping van de dakafvoer met een rooster of bladvanger om de bladeren tegen te houden of op te vangen. Verkrijgbaar in verschillende materialen voor platte en hellende daken.