Sopratherm-Alu

Spouwisolatie; een duurzame investering

Een slecht geïsoleerd pand kan tot wel 25% energie verliezen, met hoge energiekosten en een oncomfortabele leefomgeving als gevolg. Alleen het dak isoleren is niet voldoende. Daarom is het isolatieassortiment uitgebreid met de spouwisolatie Sopratherm Alu van SOPREMA.

 

Download Sopratherm alu leaflet

 

Voordelen Sopratherm Alu:

  • Grote voorraden bij Royal Roofing Materials
  • Diverse diktes vanaf 30 – 160 mm
  • Hoge isolatiewaarde; dikte 100 mm - Rd = 4,65 m²K/W
  • Kleine emissiecoëfficiënt van ε ≤ 0,10
  • Markering voor eenvoudige versnijding
  • Tand en groef langs vier zijden; voorkomt koudebruggen
  • Geen irritatie door vezels tijdens de plaatsing
  • Geschikt als spouwisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie
  • Handzaam formaat; 1200 x 600 mm
Deze isolatie is vanuit voorraad leverbaar en zeer aantrekkelijk geprijsd. Vraag vrijblijvend een offerte aan. ---------------------------------------------------------------
 
Isolatie Soprather Alu

Goede isolatiewaardes

Als dakspecialist weet Royal alles over het goed isoleren van het dak, maar er is meer dan alleen het dak. Daarom heeft Royal dak & bouw haar isolatieassortiment uitgebreid met de spouwisolatie Sopratherm Alu van producent en moederbedrijf SOPREMA.

Sopratherm Alu is een harde polyurethaanschuim isolatieplaat met aan beide zijdes een meerlaagse aluminium bekleding.

De platen hebben een goede isolatiewaarde (lambda-waarde 0,0215 W/mK); met een plaat van 100 mm dik wordt er in de gevel een Rd-waarde van 4,65 m²K/W behaald. Dit valt ruim binnen de norm van Rc 4,5 m²K/W die de overheid heeft bepaald.

Spouwisolatie Sopratherm Alu

Tijd = geld

Snelle en eenvoudige verwerking zijn in deze tijd codewoorden. Tijd is schaars en een snelle maar ook goede verwerking is een must om projecten binnen de tijdsplanning af te ronden. Het handzame formaat (1200 x 600 mm) van de Sopratherm Alu platen speelt hier handig op in.

Waar we op het dak grote oppervlakken zien, zien we in de gevel vaak bewerkelijke oppervlakken. Een raam- of deurkozijn, een erker of bijvoorbeeld een dakkapel. Handzame platen en een zichtbare snij/zaagmarkering vergemakkelijken het werk.

Veelzijdig

Sopratherm Alu kan eveneens gebruikt worden voor de isolatie van binnenmuren tegen een voorzetwand van bijvoorbeeld een gipsplaat op metalen frame.

Daarnaast zijn de platen geschikt als vloerisolatie.

De isolatieplaten zijn zowel te gebruiken in nieuwbouwprojecten als in renovatieprojecten, wat de Sopratherm Alu tot een veelzijdig product maakt.

 

Tand en groefverbinding

Sopratherm Alu is een harde polyurethaanschuim isolatieplaat met aan beide zijdes een meerlaagse aluminium bekleding.

De tand en groefverbinding zorgt voor een dichte aansluiting, zodat de isolatiewaarden optimaal blijven. De binnenmuur van een pand of woning voelt zo aangenaam aan.

 

Toebehoren

Met de spouwankers, die eveneens verkrijgbaar zijn bij de Royal dak & bouw vestigingen, wordt de isolatieplaat verankert met het binnen- en buitenblad.

 

Technische informatie

Dikte

30 mm
40 mm
50 mm
60 mm*
70 mm
80 mm
90 mm*
100 mm*
110 mm
120 mm*
130 mm*
140 mm
160 mm
Rd (m2.K/W) 1,30
1,85 2,30 2,75 3,25 3,70 4,15 4,65 5,10 5,55 6,00 6,50 7,40

 * Deze diktes zijn op voorraad bij Royal Roofing Materials, andere diktes zijn mogelijk op aanvraag.