Veiligheid

Veilig werken op hoogte

Bij werkzaamheden op daken met een valhoogte van meer dan 2,5 meter zijn veiligheidsvoorzieningen verplicht. Afhankelijk van hoe dicht er bij de dakrand wordt gewerkt, moeten er duidelijke markeringen worden aangebracht, danwel leuningwerk of een steiger worden geplaatst.

Voor kortdurende werkzaamheden moet het dak worden voorzien van permanente veiligheidsvoorzieningen in de vorm van dakankers en/of staalkabelsystemen. Opdrachtgevers, aannemers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor het veilig werken op daken.

Voor veiligheid op platte en hellende daken biedt Royal Roofing Materials de uitkomst. Royal levert praktische oplossingen, zoals valbeveiligingssystemen, daktoetreding, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) en signaleringen. In combinatie met aanvullende diensten – zoals scholing, registraties en keuringen – bent u verzekerd van veilig, verantwoord én rendabel werken op daken.

Uiteraard voldoen ook alle dakmaterialen en het gereedschap van Royal aan de meest recente normen op het gebied van Arbo-regelgeving. Royal Roofing Materials volgt deze ontwikkelingen op de voet en biedt uiteenlopende oplossingen voor veiligheid op het platte en hellende dak.

Investeren in veiligheid levert directe winst op:

  • Langere levensduur veiligheidsproducten dankzij onderhoudscontracten
  • Voorsprong op de concurrentie door onderscheidende marktpositie
  • Effectief wapen in strijd tegen crisis in bouwsector

 

Keuringen

Veiligheidsproducten zoals een valbeveiliging en een dakanker, moeten verplicht jaarlijks worden gekeurd. Dakverwerkers hebben de mogelijkheid om deze herkeur door Royal Roofing Materials B.V. te laten uitvoeren, al dan niet i.c.m. een onderhoudscontract. Vraag naar de mogelijkheid bij uw verkoopvestiging.

 

Handboek kennis en kunde in veiligheid

Om een goed overzicht te geven van de richtlijnen voor platte en licht hellende daken en het Royal veiligheid assortiment, heeft Royal Roofing Materials het handboek kennis en kunde in veiligheid voor u gemaakt. Door op het boek te klikken kunt u deze inzien.

Opleiding veilig werken op hoogte

Veilig werken met valbeveiliging vereist behendigheid en discipline. Een goede instructie is daarom op zijn plaats. Onze betrokken en ervaren trainers leren u hoe het hoort en wat de mogelijkheden zijn, zowel in theorie als praktijk. Royal Roofing Materials biedt u drie verschillende opleidingen aan op het gebied van veilig werken op hoogte.

naar de opleidingen