Soprasafe

Nieuw valbeveiligingssysteem Soprasafe

Veilig langs de lijn

Of je nu op een plat dak met bitumineuze of kunststof dakmaterialen werkt en of het een kleine klus of groot dak betreft: veilig werken op hoogte staat altijd voorop. Daar is iedereen het over eens. Met het nieuwe valbeveiligingssysteem Soprasafe van SOPREMA sta je veilig langs de lijn.

Valbescherming
Soprasafe is een veiligheidssysteem op basis van mechanisch bevestigde ankerpunten. Het systeem kan voorzien worden van een 8 mm RVS kabelsysteem. Dit geeft de gebruiker een grote bewegingsvrijheid, doordat de Soprasafe traveller soepel over de lijn en de geleiders meebeweegt. Op de Soprasafe traveller wordt altijd het harnas en vallijn van de juiste lengte aangesloten. Zo kan de gebruiker zichzelf aan- of afkoppelen als de onveilige zone betreden of verlaten wordt. Met Soprasafe kan de dakbetreder gegarandeerd op eenvoudige en veilige wijze de werkzaamheden op het dak uitvoeren.

Brochure

 

Voordelen Soprasafe

  • Veiligheidssysteem met grote bewegingsvrijheid
  • Geïntegreerde valdemper
  • Overrijdbaar lijnsysteem met Soprasafe traveller
  • Onverwoestbare kwaliteit
  • Bevestiging bovenop het dakpakket
  • Snelle montage door middel van mechanische bevestiging
  • Gecertificeerd volgens de norm valbeveiliging EN 795:2012

Efficiënt werken

Het Soprasafe systeem bestaat uit diverse onderdelen, zoals ankerpunten met geïntegreerde valdemper, bevestigers, ankerogen, RVS kabels, hoeksteunen, systeemspanners en een traveller. De ankerpunten worden permanent bevestigd aan de onderconstructie van het dak. De montage is vrij eenvoudig en snel uit te voeren doordat de ankerpunten bovenop het dakpakket worden gemonteerd. Het veiligheidssysteem Soprasafe kan dus achteraf, als het dak al waterdicht is gemaakt, gemonteerd worden. Daardoor is Soprasafe ook uitermate geschikt voor bestaande daken en renovatiedaken.

Verkrijgbaarheid

Royal Roofing Materials dak & bouw biedt al enkele jaren een ruim assortiment veiligheidsproducten aan. Soprasafe is een goede toevoeging aan het veiligheidsassortiment en deze producten zullen vanaf heden verkrijgbaar zijn via alle Royal-verkoopvestigingen en Vlutters Tools & Safety.
Naast een scala aan producten die veilig werken op het dak bevorderen, heeft Royal dak & bouw een omvangrijk dienstenpakket in huis. Of het nu gaat om het maken van een RI&E, scholing of het aanbrengen en inspecteren van het veiligheidssysteem, bij Royal dak & bouw heeft u het complete veiligheidspakket onder één dak.