Zink & maatwerk

Zink & maatwerk

Zink is één van de meest traditionele dakmaterialen en geeft gebouwen een duurzame,
hoogwaardige uitstraling. RHEINZINK, de toonaangevende Europese zinkproducent uit Duitsland, heeft net als Royal Roofing Materials kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Kwaliteit is een keuze en daarom kiest Royal Roofing Materials voor het assortiment van RHEINZINK.

RHEINZINK Nederland is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Er zijn meer dan 500 producten uit voorraad leverbaar. Voor de dakenbranche levert RHEINZINK een compleet assortiment dakgoten en hemelwaterafvoersystemen en diverse dak- en gevelsystemen van titaanzink voor utiliteit en woningbouw, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

 

Royal Roofing Materials is uw partner in non-ferro:

 • Kwaliteitsproduct met 30 jaar garantie
 • Zink op voorraad
 • Maatwerk binnen 24 uur leverbaar
 • Snelle levering
 • Gereedschap

Titaanzink

Het titaanzink is leverbaar in drie oppervlaktevarianten: walsblank, blue-grey en graphite-grey.

 • Walsblank
  Walsblank is onbehandeld zink dat patineert onder invloed van de buitenlucht. RHEINZINK vormt door een chemisch proces aan de oppervlakte een patinalaag. Deze blauwgrijze beschermende laag is verantwoordelijk voor de hoge corrosieweerstand van zink.
 • Blue-grey
  Blue-grey wordt met behulp van een gepatenteerd beitsprocédé voorgepatineerd. Het voordeel van voorgepatineerd zink is dat het na verwerking een mooiere, egalere uitstraling heeft dan walsblank. Ook na montage zal het materiaal nog licht doorpatineren. Eventuele krassen of beschadigingen herstellen hierdoor automatisch.
 • Graphite-grey
  Net als blue-grey is graphite-grey voorgepatineerd zink, maar heeft een donkerder, leigrijs uiterlijk. Dit komt door een hoger percentage koper in de legering van het titaanzink. De natuurlijke patinalaag van graphite-grey herstelt zich eveneens van eventueel ontstane krassen en andere beschadigingen.

Non-ferro technisch handboek

Om u beter van dienst te zijn is het Non-ferro technisch handboek ontwikkeld. Hierin staat alle gedetailleerde informatie op het gebied van dakgoten, hemelwaterafvoersystemen, dak- en gevelbekleding, deklijsten, soldeer, bevestigingsmaterialen, gereedschappen en specials. Voor deskundig advies, maatwerk en ondersteuning kunt u uiteraard ook terecht bij een van de verkoopvestigingen.

Klik op de afbeelding om het handboek digitaal in te zien.

Vragen? Neem gerust contact op met Royal mail ons +31 (0)24 377 32 73