Nieuws

Verlengen van de leefruimte met dakterras of groendak

- 23-05-2017

In Zuid-Europa wordt volop geleefd op daken. Ook in Nederland is deze beweging de laatste jaren in opkomst. Met name in steden worden daken en dakterrassen van woningen en appartementencomplexen gebruikt als leefomgeving. Een interessante ontwikkeling om extra tuin of buitenruimte bovenop de woning of bedrijfspand te creëren als verlengstuk van de leefruimte.

 

 

 

 

 

Luxe dakterras
Juist omdat daken vaker als leefdaken worden benut, ontstaat er steeds meer vraag naar luxere tegels. Voorheen waren de tegels die op het dak werden toegepast voornamelijk betonnen exemplaren. Nu zijn de keramische tegels met een luxe uitstraling erg in trek. En dat zorgt voor een mooi afgewerkt dakterras.
Om het u als dakdekker makkelijk te maken, biedt Royal Roofing Materials dak & bouw een keuze uit diverse tegeldragers. Met de tegeldragers kunnen vloeren worden opgehoogd en oneffenheden in het dakoppervlak eenvoudig worden weggewerkt.

 

 

 

 

 

Duurzaam groen dakterras
Een extra mogelijkheid is om naast tegels ook beplanting te gebruiken. Een groen sedumdak biedt namelijk volop voordelen, zoals geluidsisolatie, een isolerende werking tegen hitte in de zomer en het bindt fijnstof. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan de waterhuishouding van regenwater. Een levendig groen dakterras is eenvoudig te realiseren met de Royal groendaksystemen. Er is keuze uit diverse systemen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.
Diverse gemeenten verstrekken subsidie op groendaken vanwege het duurzame karakter en waterhuishouding van een groendak. Dat maakt de keuze voor een groendak natuurlijk aantrekkelijk!

 

 

 

 

 

Aanvulling op het dakwerk
Juist voor de dakverwerker een interessante ontwikkeling: een leefomgeving creëren als aanvulling op het dakwerk. Als dakverwerker komt u regelmatig bij mensen die het dak van hun aanbouw of tuinhuis willen laten bedekken of vervangen. Maar wist u dat ook deze daken prima kunnen worden omgetoverd tot een levendig dak? Binnen het alles-in-één-concept van Royal Roofing Materials dak & bouw zijn alle elementen aanwezig om een dakterras en/of Royal groendak aan te leggen.

Groendaken zijn maatwerk; laat u gerust eens adviseren door uw Royal accountmanager! Bekijk hier uw dichtstbijzijnde verkoopvestiging.« terug naar overzicht