Nieuws

10-10-2017 - Nieuw valbeveiligingssysteem Soprasafe
Soprasafe is een nieuw verankeringssysteem, ontworpen om één of meer mensen te beschermen die op hoogte werken. Lees verder
25-07-2017 - Nieuw algemeen directeur voor Royal Roofing Materials bv

 
Wilbert Elissen wordt vanaf 1 september 2017 benoemd tot algemeen directeur van Royal Roofing Materials bv. De dakbranche heeft al kennis kunnen maken met Wilbert Elissen in de functie van commercieel directeur. Wilbert Elissen: “Ik heb zelf altijd gewerkt in branches gerelateerd aan de bouwwereld. Daardoor weet ik inmiddels uit ervaring dat de normen en waarden die mij gevormd hebben, in de dakwereld zeker zo waardevol zijn: afspraak is afspraak, doen wat je zegt en persoonlijk contact.” Dit zijn vanzelfsprekend de pijlers die de toekomst van Royal Roofing Materials dragen.

Lees verder
23-05-2017 - Verlengen van de leefruimte met dakterras of groendak
In Zuid-Europa wordt volop geleefd op daken. Ook in Nederland is deze beweging de laatste jaren in opkomst. Met name in steden worden daken en dakterrassen van woningen en appartementencomplexen gebruikt als leefomgeving. Een interessante ontwikkeling om extra tuin of buitenruimte bovenop de woning of bedrijfspand te creëren als verlengstuk van de leefruimte. Lees verder
03-02-2017 - Nieuwe DUBOkeur daksystemen
In september 2016 introduceerde Royal als eerste leverancier een zeer duurzaam daksysteem met DUBOkeur. Hier kunnen wij twee extra daksystemen aan toevoegen. De DUBOkeur daksystemen zijn geschikt voor het platte dak. Alle drie bestaan ze uit de waterdichte toplaag APAX die zeer fraai is afgewerkt met fijn zwart mineraal. Daarna is er een keuze uit drie soorten isolatiemateriaal. Lees verder
08-12-2016 - Royalstick ZK; de zelfklevende oplossingen voor rand- en gevelzones
Op daken waar gewerkt wordt met de brander zijn het juist de details die kwetsbaar zijn voor open vuur. Met de zelfklevende dakbanen uit het Royalstick ZK assortiment behoort het gebruik van open vuur bij deze rand- en geveldetails tot het verleden. In combinatie met Royal bitumineuze dakbanen kan het volledige dak in een vertrouwd tweelaags bitumineus systeem uitgevoerd worden. Lees verder
05-12-2016 - Hoofdkantoor Royal Roofing Materials Wijchen gaat verhuizen

 

Begin 2017 gaat Royal Roofing Materials B.V. verhuizen! Een gloednieuw bedrijfspand wordt dan in gebruik genomen. Maar ver hoeft niet gezocht te worden naar de nieuwe locatie: Royal Roofing Materials blijft namelijk op hetzelfde industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen.

Lees verder
07-07-2016 - Eerste leverancier met DUBOkeur op een compleet daksysteem

 

Eerste daksysteem met DUBOkeur

Royal Roofing Materials B.V. komt als eerste leverancier met een compleet duurzaam daksysteem voorzien van DUBOkeur®. Duurzaamheid wordt in de maatschappij steeds meer geïntegreerd en zo ontstaan er steeds meer gebouwen die op een verantwoorde manier tot stand komen. Dit vraagt om vernieuwende initiatieven, zoals een DUBO-daksysteem. Het daksysteem bestaat onder andere uit de APAX® dakbaan, Prefab Airpop Barrier, isolatielaag PolyTop HR en bevestigers. De duurzaamste keuze voor een gezond gebouw.

Lees verder
07-06-2016 - Royal 'Cool Roofing' Materials

De overheid stelt extra hoge eisen aan de energie-efficiëntie van gebouwen. Daken spelen hierin een grote rol. Met name op grote dakoppervlakken kan energie worden bespaard. De toepassing van cool roofs levert hieraan een belangrijke bijdrage. Een cool roof bestaat meestal uit witte dakbanen die er voor zorgen dat het zonlicht sterk wordt gereflecteerd. Hierdoor wordt de warmte niet vastgehouden in het dak. Het gevolg hiervan is dat de ruimtes onder het dak koeler blijven.

Lees verder
24-05-2016 - Inspectie SZW gaat controleren op onveilig werken op de bouwplaats

De Inspectie SZW gaat vanaf 9 mei tot en met eind oktober op 500 bouwplaatsen controleren of werknemers wel gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor bouwplaatsen geldt dat de werkgever bijna altijd verplicht is om deze middelen ter beschikking te stellen en de werknemer moet deze middelen op een juiste wijze gebruiken. Zowel werkgever als werknemer kunnen een boete krijgen als er overtredingen worden geconstateerd.

Lees verder
25-01-2016 - Beperk brandgevaar tot een minimum Beperk brandgevaar tot een minimum
Als dakdekker werkt u regelmatig met een brander en föhn, vaak in combinatie met brandbare materialen en/of hete bitumen. Dat kan niet alleen leiden tot brandwonden, maar ook bestaat het risico van brandgevaar. Om brand te voorkomen, is brandpreventie verplicht bij werkzaamheden met open vuur en föhns. Hoe kunt u voldoen aan deze verplichting?
Lees verder