Nieuws

Nieuw: uitbreiding EPDM assortiment

- 07-12-2015

 

Royal Novoproof®; de oplossing voor een strak pak

Een dak als maatpak, met een perfecte pasvorm, geen plooi te zien, onverwoestbare naden en van zo’n hoge kwaliteit dat het wel 50 jaar meegaat. Met Royal Novoproof® bent u verzekerd van zo’n solide pak, dat ook nog eens bescherming biedt tegen weer en wind.
Royal Novoproof® kent een zwarte en grijze variant, waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Vanaf januari 2016 is deze nieuwe EPDM dakbaan verkrijgbaar bij uw Royal verkoopvestiging.


Sterk en strak eindresultaat
Veel dakdekkers zijn gewend met dakbanen te werken in plaats van membranen. Daarom heeft Royal Roofing Materials het EPDM assortiment uitgebreid. Met Royal Novoproof® kunnen duurzame EPDM daken gerealiseerd worden met dakbanen. De stabiliserende polyester drager geeft extra verwerkingsgemak en een plooivrij eindresultaat.
De dakbanen worden middels de hetelucht-lasmethode (Thermofast techniek) aan elkaar gehecht. Zo ontstaat er een sterke en duurzame naadverbinding. Deze techniek zorgt uiteindelijk voor een waterdicht, sterk en betrouwbaar eindresultaat, dat wel 50 jaar mee kan gaan.

 

 

 

 

 

Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw
Royal Novoproof® is zeer geschikt voor het renoveren van daken, omdat de dakbaan toe te passen is op oude bestaande dakbedekking. Uiteraard is de EPDM dakbaan ook geschikt voor het afdichten van dakconstructies in nieuwbouw en grotere dakoppervlaktes in de utiliteitsbouw. Royal Novoproof® blijft flexibel bij temperaturen van -40 graden tot +120 graden Celsius, en is bestand tegen ozon- en UV-straling. De dakbanen Royal Novoproof® DA-K, DA-S en DA-G zijn zeer geschikt in mechanisch bevestigde systemen. Daarnaast kunnen de dakbanen ook in een losliggend geballast, partieel of volledig gekleefd systeem worden aangebracht. Het assortiment met uiteenlopende varianten biedt voor elk daksysteem en elke situatie de juiste oplossing.

 

 

 

 

 

 

Kleurecht grijs
Uniek is dat Royal Novoproof® een variant kent die homogeen door en door lichtgrijs is. Voor architecten en voorschrijvers biedt dat bijzondere toepassingsmogelijkheden voor de esthetische uitvoering van daken en het totale aangezicht van gebouwen en projecten.
De lichtgrijze kleur zorgt niet alleen voor een heldere en vriendelijke uitstraling, ook wordt de oppervlaktetemperatuur gereduceerd vergeleken met een zwart dakoppervlak. De grijze EPDM zorgt namelijk voor reflectie van de zonnestralen, waardoor er minder warmteabsorptie is. Dat komt het binnenklimaat en de energielasten ten goede.

Brandveilig en milieuvriendelijk
Royal Novoproof® worden verbonden met de Thermofast lastechniek. Door deze bewezen kwalitatieve techniek kunnen de dakbanen met een lasautomaat of handföhn aan elkaar worden gelast. De Thermofast lastechniek is milieuvriendelijk en zorgt voor een oersterke lasnaad.
Duurzaam bouwen is met Royal Novoproof® goed te realiseren. De mechanisch bevestigde dakbanen van Royal Novoproof® zijn voorzien van DUBOkeur. De lage schaduwkosten van de dakbaan, maken het product een goede toevoeging aan BREEAM projecten.
Kortom Royal Novoproof® is ecologisch, maar ook economisch een juiste keus.

Wilt u weten of dit pak u ook als gegoten zit? Meld je dan direct aan voor de Royal kennisavonden begin 2016. Of informeer ernaar bij uw verkoopvestiging.

 

 

 

 

 

Daarom kiest men voor Royal Novoproof®
•    Verwachte levensduur van 50 jaar
•    Eén type dakbaan voor vier verschillende systemen
•    Veilige verwerking zonder open vuur (NEN 6050)
•    Te bevestigen door te föhnen
•    Verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en grijs
•    Plooit niet; gegarandeerd strak resultaat
•    Worteldoorgroeibestendig daarmee geschikt voor groendaken
•    Maatwerk mogelijk
•    Voorzien van DUBOkeur
•    KOMO gecertificeerd
•    Bestand tegen chemicaliën en milieu-invloeden
•    Vrij van weekmakers en chloor
•    Reflecterende eigenschappen
•    Opleidingsmogelijkheden
•    Hoge Return on Investment dankzij lange levensduur van 50 jaar

Assortiment Royal Novoproof® EPDM dakbanen

Royal Novoproof® DA-S
Ongewapende gevulkaniseerde EPDM dakbaan met 250 g/m2 polyestervliescachering. De robuuste Royal Novoproof® DA-S biedt een betaalbare en veilige oplossing voor het saneren van oude daken. De dikte van 2,5 mm maakt een betrouwbare installatie mogelijk op ongelijke oppervlakken, timmerwerk, beton en gasbeton. Uiteraard is Royal Novoproof® ook geschikt voor toepassing in nieuwbouw situaties.
Dikte: 2,5 mm inclusief vlies
Breedte: 1,27 m    - 0,65 m met 1 lasnaad
Lengte: 15 m lang bij 1,27 m breed / 20 m lang bij 0,65 m breed

Royal Novoproof® DA-G
Grijze ongewapende gevulkaniseerde EPDM dakbaan met 50 g/m2 polyestervliescachering. Deze kleurecht lichtgrijze variant oogt niet alleen vriendelijker, maar werkt ook energie- en warmtereducerend door het reflecterend vermogen. Daarmee zorgt Royal Novoproof® DA-G voor een aangenaam binnenklimaat.
Dikte: 1,5 mm
Breedte: 1,30 m    - 0,65 m met 2 lasnaden
Lengte: 20 m

Royal Novoproof® DA-K
Ongewapende gevulkaniseerde EPDM dakbaan met 50 g/m2 polyestervliescachering. Royal Novoproof® DA-K is dé favoriet voor lichtgewicht daken. Met zijn geringe gewicht is de DA-K bijzonder geschikt voor directe montage op moderne, lichte dakconstructies. De extreem goede ozon- en UV-bestendigheid garanderen een lange levensduur.
Dikte: 1,3 mm
Breedte: 1,30 m    - 0,65 m - 0,43 m met 2 lasnaden
Lengte: 20 m

Royal Novoproof® detailfolie
Ongewapende gevulkaniseerde folie, voorzien van Thermofast coating voor het maken van diverse detailleringen.
« terug naar overzicht