Kathedraalgrijze Royal shingles

Het daklandschap in de Amsterdamse binnenstad wordt grotendeels gedomineerd door kathedraalgrijze shingles. Ook bij vervanging van daken gaat de voorkeur vaak uit naar een soortgelijke dakbedekking. De renovatie van 186 woningen aan de Eerste en Tweede van Swindenstraat, waarbij de keuze viel op de 4-tabs shingles Sopratuile Standard dark grey, vormt hierop geen uitzondering.

 

"Kathedraalgrijze Royal shingles bewaren uitstraling binnenstad"

 

Kathedaalgrijs
Om de architectonische eenheid en de oorspronkelijke uitstraling van de woningen in stand te houden, heeft de opdrachtgever bewust gekozen voor de kleurstelling ‘dark grey’. In de Amsterdamse binnenstad wemelt het namelijk van daken met deze zogeheten kathedraalgrijze shingles.

Lichte dakcontstructie
Bij de renovatie aan de Eerste en Tweede van Swindenstraat kwamen de specifieke voordelen van Royal shingles goed aan het licht. Behalve een ideaal alternatief voor dakpannen of leien, zijn ze licht van gewicht; een lichte (houten) dakconstructie is daardoor al voldoende om de shingles te dragen. Doordat de bovenzijde is voorzien van een beschermlaag van gekleurde leislag, zorgen Royal shingles voor een duurzame waterdichte dakbedekking van hoge kwaliteit.