Woonservicecentrum

Voor woningcorporatie Stadlander, de opdrachtgever van het woon-zorgcomplex in het Zeeuwse Scherpenisse, stond het realiseren van een duurzaam en energiezuinig gebouw voorop. Bij de keuze van bouwmaterialen werd dan ook geen enkele concessie gedaan aan kwaliteit. Door de verschillende dakniveaus en diverse bevestigingsmethoden bij dit nieuwbouwproject konden de dakdekkers zich niet beklagen over een gebrek aan afwisseling.

Dankzij de grote EPDM vellen kun je grotere dakoppervlakken in één keer waterdicht maken.

Dakoppervlaktes
Het woonservicecentrum in Scherpenisse weet de ruimte van het dak goed te benutten. Ter hoogte van de eerste verdieping bevindt zich het grootste dakoppervlak, compleet met daktuin en zonnepanelen. Dat dakgedeelte is mechanisch bevestigd en verlijmd. Daarnaast is er nog een dakterras en zijn er diverse balkons; dit gedeelte is losliggend geballast met dreentegels in de kleur antraciet, wat in combinatie met de rode baksteen zorgt voor een frisse en eigentijdse uitstraling.

Duurzaam
Doordat er veel dakoppervlaktes zijn, met divers functies zoals de daktuin met zonnepanelen en het dakterras, is gekozen om Royal EPDM te gebruiken. Royal EPDM is door de folie worteldoorgroeibestendig en daarom zeer geschikt voor groen- en gebruiksdaken. De naden worden met behulp van lijmkitverbindingen brandvrij verwerkt. Het duurzame karakter van EPDM en de levensduurverwachting van ruim veertig jaar maken Royal EPDM bij uitstek geschikt voor duurzame daken.

Opmars van EPDM
Binnen de dakdekkerswereld is EPDM al enkele jaren bezig aan een opmerkelijke opmars. De sterk toegenomen populariteit is vooral te danken aan het verwerkingsgemak en de duurzaamheid van het materiaal. Tevens heeft de introductie van NEN6050, brandveilig detailleren, ook sterk bijgedragen aan de groei van EPDM. Ook bij de nieuwbouw van het woonservicecentrum viel de keuze daarom op Royal EPDM, de hoogwaardige rubber folie van Royal Roofing Materials.
Dit ook tot tevredenheid van dakdekker Nick Stoots van Rooftop Dakbeheer b.v. in Etten-Leur. Hij ervaart het vooral als heel praktisch dat de Royal EPDM leverbaar is in diverse breedtematen. “Doordat Royal EPDM op membraanrollen wordt aangeleverd, krijg je het dak snel waterdicht. Dat bespaart veel tijd bij het aanbrengen."
Daarnaast bevatte het dak extra veel dakdetails, voor de Brabantse dakdekker vormden al die details echter geen enkel probleem. Het verwerkingsgemak, de lange levensduurverwachting en de brandveilige verwerking maken Royal EPDM een praktische en duurzame oplossing.